Archive for the ‘Reunion : Cochranean’ Category

Reunion ke-2

August 17, 2009

Sabtu 15 Ogos 2009 jam 4pm di Santai Cafe.

MULANYA seramai 33 orang sedia hadir. Last-last yang turn-up hanya 20 orang sahaja. Lagi kurang dari last year (26 orang).

Cuaca agak tidak mengizinkan, time aku sampai Fuad dan Yunus dah siap minum nescafe o. Lama jugak kena tunggu kengkawan. Aku di Santai sampai jam 11pm.

Yang hadir kali kedua: Fuad, Yunus, Azmin, Ai, Amai, Azizi, Yasri, Amin, Fadli, Zainal dan Aku.

Yang 1st timer: Maarof, Nazri, Ismail, Nizam, Lan Romeo, Lan Saroni, Fadil, Amri dan Azizi.

Next gathering Sabtu 17 October, samada bowling di Alamanda ataupun aktiviti sukan rakyat di sekolah Cochrane lama.

Advertisements

Alma Mater’s Call – Seruan Alma Mater

May 14, 2009

lagu sekolah

HEAR YE OUR ALMA MATER’S CALL

love your neighbours help serve society

be fair, unselfish and charitable

fear not the rich nor the high and mighty

trample not the helpless and the humble

thus do we cochraneans learn, do and say

our watchword is one for all, all for one

strive carnestly for progress ev’ry day

in all morals studies, games and fun

carry high the standard of loyalty

come, cochraneans, follow the cosmic light!

heaven’s bright beacon shows the way for ye

to honour and glory – that noble sight

cochrane, hear ye our alma mater’s call

yes, we hear, then, must we come, one and all

SERUAN ALMA MATER

sayangi jiran taburkanlah bakti

dengan hati suci dan pemurah

tanpa mengira kaya dan berkuasa

janganlah ditindas pada yang lemah

itu panduan kami, cochraneans

‘sa’ untuk semua, semua untuk satu

berusaha mencari kemajuan

dalam pelajaran, permainan

moral juga janganlah dilupakan

oh! cochraneans ikutlah panduan

ke jalan kemajuan yang mulia

untuk mencapainya mesti berusaha

sambutlah seruan alma mater

dengarlah

mari kita semua

Shaarim: Biduan Sepi

May 9, 2009

Aku terima SMS dari Yem:

‘ Lukisn wa ari ni ada doktr dari perncis beli bro. Hapi gilo, smpai gak lukisn aku ke perancis kakakakah ‘

Senibina Zionis di Palestin telah dijual dengan harga RM2K

001S00srxer

Aku tak sangka pulak ada member aku yang jadi pelukis. Aku dengan dia tak ler rapat sangat. Kami biasa main bola sama-sama. Dia bukan kaki lepak, esp kat ketapang. Budaknya agak baik dan geliga jugak.

Untuk hasil seni beliau, klik http://biduansepi.fotopages.com

Hasil seni Yem menarik. Aku pun memang minat tengok lukisan. Memang payah nak melukis apalagi nak bubuh kaler. Dulu masa kecik-kecik aku dok tengok jugak ayah aku lukis guna ‘oil paint’, memang renyah. Ayah aku pun ada bakat melukis jugak. Aku pun boleh melukis tapi tak berapa minat nak mendalami bidang senilukis.

TAHNIAH!

yem

Cochrane: 1981-1985 Reunion

May 8, 2009

reunion

Reunion pertama pada 11 May 2008.

Paling atas dari kiri: Malzian, Amran, Rahman, Azam, Azmin

Next: Rosly, Sopian, Yunus, Shaarim, Zainal, Tun, Ghazali

Next duduk solo: Yasri

Next: Fadli, Zaman, Asri, Shaharom

Next: Zahir, Amin, Nasir

Next berdiri solo: Rahim

Next: Johari, Sharudin (+2 kids), Farizal, Junaidi, Aku

Tiada dalam gambar: FUAD sebab dia balik awal

Team Bolasepak Sekolah

March 8, 2009

1984 : Aku wakil Under-16. Kebetulan pula masa itu Kevin Keegan buat klinik bolasepak di padang Sekolah VI. Masa itu Kevin Keegan menjadi jurulatih Skuad Harimau (Shebby, Razip Ismail, K Gunalan etc).

1984

Berdiri : Cikgu Yusuf, Cikgu Asnan, Nasir, Ramesh, Shoei, Fadli, Ghazali, Saiful, Shaharom

Duduk : Nizam, Sharim, Ghazali, Aku, Azmin, Rosly

1985 : Aku tidak terpilih mewakili Under-18. Kes malas turun training, lagipun aku dah ada kelab sendiri yang bermain dalam Liga KL.

1985

1985 : 5A2

March 8, 2009

5a2

Setelah lebih kurang setahun menjalani proses ‘honeymoon’ sewaktu di dalam Form 4. Akhirnya berjaya juga aku ambil peperiksaan SPM. Dapat Gred 3 aje. Tak puas hati ler konon. Cuba ambil lagi, bukan sekali tapi 2 kali, pada tahun 1986 dan 1987. Kantoi jugak!

1983 : 3C

March 8, 2009

1983-3C

Projek kemas bilik, terjumpa Majalah Sekolah Tahun 1981, 1983 dan 1985. Yang ada gambar kelas aku, hanyalah pada tahun 1983 dan 1985 sahaja. Itu pun dalam column FAREWELL. Khas buat Form 3, 5 dan 6. Time aku dulu kalau lingkup SRP dan SPM dah tak boleh masuk sekolah lagi dah. Kalau nasib baik dapat RETURNED di sekolah yang sama… kalau tak pegi ler masuk sekolah Swasta.

Aku masuk Cochrane tahun 1981. Bangga sungguh dapat masuk sekolah yang dikelilingi tembok ni. Rating sekolah ni agak bagus juga. Sekolah yang semuanya lelaki kecuali Form 6.