Archive for the ‘Events’ Category

Ceritera & Komen: Konsert Search di Bukit Kiara

August 5, 2009

Banyak dugaan yang di hadapi nak ke Bukit Kiara. Dah ler jalan jem giler di sebabkan insan-insan yang tak puas hati dengan ISA. Banyak jalan di tutup. Dengan kepakaran Amai dan Zam kami berjaya ikut shortcut dari Taman Desa terus ke Pantai Dalam, masuk ke PJ tembus ke BK (bukit kiara bukan bandar kinrara). Di BK lagi sesak, parking tepi jalan ajer. Dari parking ke entrance dalam 1km. Jalan kaki, semangat bro!

Di pintu masuk sesak lagi! Entah sistem keselamatan negara mana depa guna, dah macam sardin. Abang botak dok jerit guna ‘hailer’ yang bateri dah weak. Lega sungguh dapat masuk, sesekali berhimpit sedap jugak!

Otai Search pun kantoi sebab jem.

Pada aku ler yang dah tak tengok live konsert, malam tu tak berapa best aku bagi 3 bintang dari 6 bintang.

Kami supper di Jalan 222. Cefiro Amai pula tak leh start, memacam hal… Akhirnya sampai BTR jam 5am. Thanks to kawan Amai yang bagi pinjam kereta dia.

ps: salute to Zam dan Mior yang jadi krew (bidan terjun) Bro Din malam tu…

Advertisements

Kadar / Meter Baru Teksi

August 5, 2009

PENGALAMAN pagi tadi sewaktu temankan mak ke Hospital Ampang (HA), area Pandan Mewah. Seawal jam 8 pagi.

Teksi 1: Maaf Nak, tak sempat, pakcik ada tempahan lain…

Teksi 2: (Ada penumpang di depan) Kalau dari HUKM, jauh nak pusing…

Teksi 3: (Lady driver) Okay, tapi meter masih lama. Tak sempat tukar. Ikut kadar baru boleh? Tunjukkan jalan sekali ya.

Sampai depan entrance HA, meter RM9.30. “Berapa Kak?” “Limabelas ringgit”.

Time balik, dapat teksi yang gunakan meter baru. Memang tertera di meter RM3.00. Kadar sewa dari HA ke BTR ikut laluan Cheras Baru adalah RM13.40.

CIMB Photography Contest

June 1, 2009

‘MYCAUSE: Photos That Make a Difference’ contest that empowers people to help the community by highlighting causes that require funding.

Participants are required to take a creative photo of a cause on community development, sports or education and write a short essay of about 100 words explaining why the cause deserves funding from CIMB Foundation. Winners of the photography contest will walk away with cash prizes, but more importantly, CIMB Foundation has set aside over RM400,000 to fund winning and selected causes.

FOR MORE DETAILS, click: http://mycause.cimbfoundation.com/

Piala FA 2008-09: Chelsea 2 VS 1 Everton

May 30, 2009

SEJARAH PIALA FA

Piala Cabaran Persatuan Bola Sepak, lebih dikenali sebagai Piala FA, adalah pertandingan kalah mati bola sepak Inggeris, yang diuruskan dan dinamakan sempena Persatuan Bola Sepak England (FA).

Ia ditaja e.on, justeru ia secara rasmi dipanggil Piala FA ditaja e.on.

Piala FA kali pertama diadakan pada 1871-72 dan adalah kejohanan bola sepak paling tua di dunia. Berikutan ia membabitkan kelab pelbagai status bertanding satu sama lain, terdapat kemungkinan pasukan kerdil dari divisyen rendah menjadi ‘pembunuh gergasi’ dengan menumbangkan kelab elit dalam kejohanan, meskipun pasukan divisyen bawahan itu jarang layak ke final.

FAKTA PIALA FA

Diasaskan: 1871

Wilayah: England, Wales

Jumlah pasukan: 762

Juara bertahan: Portsmouth

Kelab paling berjaya: Manchester United (11 gelaran)

Hadiah juara: STG2 juta (RM11.2 juta)

Hadiah naib juara: STG1 juta (RM5.6 juta)

Selamat Hari Guru

May 17, 2009

Hari Guru di Malaysia di sambut setiap tahun pada 16 Mei. Setiap negara mempunyai tarikh yang berbeza-beza. Tarikh ini di pilih mengikut sejarah negara masing-masing. Walau bagaimanapun, UNESCO telah menetapkan tarikh 5 October setiap tahun sebagai Hari Guru Sedunia, bermula pada tahun 1994.

Maklumat from Wikipedia:

”  This date was chosen because in the same month in 1956, the Federal Legislative Council of the Malay States had received several suggestions (documents) from the Education Committee regarding Teachers’ Day as the base of education in Malaysia. The document, known as the Razak Report, has become the foundation of education in Malaysia ever since. Although it is not an official school holiday, celebrations are usually held on May 16, or earlier, if it falls on a Saturday or Sunday. ”

World Teachers’ Day, held annually on October 5th since 1994, commemorates teachers’ organisations worldwide. Its aim is to mobilise support for teachers and to ensure that the needs of future generations will continue to be met by teachers.

According to UNESCO, World Teachers’ Day represents a significant token of the awareness, understanding and appreciation displayed for the vital contribution that teachers make to education and development.

Education International (EI) (the global union federation that represents education professionals worldwide) strongly believes that World Teachers’ Day should be internationally recognized and celebrated around the world. EI also believes that the principles of the 1966 and 1997 Recommendations should be considered for implementation in all nations.

Over 100 countries observe World Teachers’ Day. The efforts of Education International and its 390 member organisations have contributed to this widely spread recognition. Every year, EI launches a public awareness campaign to highlight the contributions of the teaching profession. “

Selamat Hari Ibu!

May 9, 2009

happy-mothers-day

Dinosaurs : 18 April to 17 May 2009

April 21, 2009

Mid Valley is having another exhibition, this time about backyard monsters and dinosaurs. It’s happening from 18 April to 17 May in the Mid Valley Exhibition Centre. The exhibition, organised by F&R Exhibition and Conference, is supported by the Education Ministry and the National Cancer Council.

turok_dinosaur_std

Citer bab dinosaur ni aku teringat nickname aku waktu chatting di laman catcha.com dulu: T-Rex. Antara nickname lain yang masih aku ingat: liliz, count, xmen, boogie, filharmonic, azura. Yang lain aku tak berapa ingat…

2009 UEFA Champions League Semi-Final

April 17, 2009

su_011

KLIBF 2009 (April 17-26)

April 14, 2009

bannerpestabuku1

Official website: http://klbookfair.com/index.php

Activities: http://klbookfair.com/index.php/event09/

Earth Hour : 28 March 2009

March 18, 2009

earth-hour4

VOTE EARTH

YOUR LIGHT SWITCH IS YOUR VOTE


This year, Earth Hour has been transformed into the world’s first global election, between Earth and global warming.


For the first time in history, people of all ages, nationalities, race and background have the opportunity to use their light switch as their vote – Switching off your lights is a vote for Earth, or leaving them on is a vote for global warming. WWF are urging the world to VOTE EARTH and reach the target of 1 billion votes, which will be presented to world leaders at the Global Climate Change Conference in Copenhagen 2009.


This meeting will determine official government policies to take action against global warming, which will replace the Kyoto Protocol. It is the chance for the people of the world to make their voice heard.


Earth Hour began in Sydney in 2007, when 2.2 million homes and businesses switched off their lights for one hour. In 2008 the message had grown into a global sustainability movement, with 50 million people switching off their lights. Global landmarks such as the Golden Gate Bridge in San Francisco, Rome’s Colosseum, the Sydney Opera House and the Coca Cola billboard in Times Square all stood in darkness.


In 2009, Earth Hour is being taken to the next level, with the goal of 1 billion people switching off their lights as part of a global vote. Unlike any election in history, it is not about what country you’re from, but instead, what planet you’re from. VOTE EARTH is a global call to action for every individual, every business, and every community. A call to stand up and take control over the future of our planet. Over 74 countries and territories have pledged their support to VOTE EARTH during Earth Hour 2009, and this number is growing everyday.


We all have a vote, and every single vote counts. Together we can take control of the future of our planet, for future generations.


VOTE EARTH by simply switching off your lights for one hour, and join the world for Earth Hour.


SATURDAY, MARCH 28

8:30pm to 9:30pm