Archive for July, 2009

Kesibukan yang ala-ala SIBUK

July 29, 2009

Hampir dua minggu aku dan geng jadi kutu embun. Late supper di sekitar BTR dan BSP. Sekarang nih tengah ajar Zeck buat blog. Aku jadi cikgu internet. 

Alfatihah kepada Yasmin Ahmad. Pemergian yang mengejutkan pada usia 51 tahun, ketika beliau masih sibuk dengan tugasan. First time aku tonton Sepet aku agak kagum dengan jalan ceritanya. Tetapi agak meluat dengan gelagat mesra manja parents Orkid. Kebetulan MOHAS pernah bekerja di bawah beliau sewaktu di Leo Burnett, so aku pun ada juga bertanyakan tentang Yasmin. MOHAS tidak keberatan untuk bercerita dan dia sendiri kagum dengan anugerah yang Allah berikan kepada Yasmin.

28 Julai pula adalah besday Amy Search. Happy Belated Besday. Seorang lagi icon yang aku follow secara tidak langsung. Kebetulan pula Zeck banyak bagi info tentang Search. Ternyata Zeck adalah seorang peminat Search yang setia. Dia begitu teruja bila tengok clip dalam YouTube sewaktu Search jamming pada 2006 (rasanya), ada kelibat dia dan Meor.

Semalam Aiziq balik dari asrama. SMKSJ di tutup selama seminggu!

Advertisements

Gambar Ofis

July 23, 2009

500-ofis1

Gambar ini di ambil oleh MOHAS. Seorang artis yang hampir tenggelam di arena lukisan tanahair. Lukisan dia sekarang ni ada di Galeri Shah Alam. Seorang pelukis landskap yang detail dan mengagumkan.

500-ofis2

Terjebak dengan MU!

July 23, 2009

500-muAiziq dapat pas percuma. Coach bola dia bagi.

Sebelum tu Zam ada offer aku dan akhirnya aku, Aiziq, Zeck dan Zam ke Bukit Jalil. Berbeza sungguh dengan pasukan pilihan Malaysia dan ManU sewaktu melihat mereka membuat latihan. Aku cuba bayangkan gaji yang di perolehi oleh pemain MU dengan membuat latihan yang hampir sama dengan pasukan Malaysia. Aku pun pernah buat latihan yang macam tu!

Aku tetap sokong Liverpool!

Konsert Search!

July 23, 2009

500-search

Dah lama tak join crowd di mana-mana konsert. Thanks to Zeck, bawa aku jumpa Din Search. Okay juga brother Din, dia memang low profile.